Litt om kitesurfing

Så kult at du vurderer å begynne å kite! Du kan kite både på snø og vann. Når vi kiter utnytter vi vinden ved å bruke en kite som et seil. På vann brukes et eget kitebrett og på snø kan du bruke skiene eller snowboardet ditt. Du vil lære å mestre vind. Bli glad i «dårlig vær»; møte mange flotte folk og dra på turer som du ellers kanskje ikke hadde funnet på egenhånd. Kanskje du drar på ekspedisjon på Hardangervidda med pulk og telt? Høres ikke dette fett ut?

Hvordan komme i gang

Første bud for å bli en kiter, er å ta et kitekurs!

Et kurs vil lære deg nødvendig sikkerhet og gi deg grunnleggende teori for å mestre kiting. Du lærer å fly kiten og hvordan du kjører brettet ditt på vann eller med ski/snowboard på snø.

Mange syns det er enklere å lære kiting på snø enn på vann. Da slipper du den litt teknisk krevende vannstarten, for du er jo allerede oppe og står med ski på bena. Mye av sikkerhet, teori og det å fly kiten (kitekontroll) er likt på snø og vann. Kunnskap om værforhold og sikkerhet rundt snø- og vannkiting er derimot litt ulikt.

Målet med et kurs er at du skal bli en trygg og selvstendig kiter!

 

Velg kiteskole

Oslo Kiteklubb tilbyr ikke kitekurs, men vi vet om mange gode leverandører, både for helgekurs og kitecamp i utlandet. Skal du ta kurs med en utenlandsk aktør, varierer kvalitet, så her er det lurt med litt research på forhånd. Spør gjerne på et av kiteforumene på Facebook (Oslo Kiteklubb, Kitesnakk, Norges kitere)

Når du har tatt kurs, er du hjertelig velkommen til oss i Oslo Kiteklubb! Vi gir nybegynnerhjelp på turene våre og du får mange nye kitevenner. Det er nå det begynner, vi gleder oss!

Fluid holder kitekurs på snø og vann flere steder i Norge.

iVinden holder kitekurs på snø og vann flere steder i  Vestfold og Telemark.

Complete Travels har kitecamper i utlandet og holder privat kitekurs på snø flere steder i Norge.

Kiteskolen holder kitekurs på snø flere steder i Norge.

Kitekurs holder kitekurs på snø ved Haugastøl. De tilbyr også ekspedisjonskurs.

Lapoint har kitecamper i utlandet og holder kitekurs på snø på Haukeliseter.